Knarvik Maraton 2024 i for kort løype!

Dette er sendt som epost til alle deltakerne på Knarvik Maraton 2024:

Som leder må du noen ganger ta de vanskelige telefonene eller skrive de vanskelige epostene. Den siste uken har det vært noen slike telefonsamtaler og dette er dessverre en slik epost.

22. juni arrangerte vi i Knarvik Maraton med NM maraton med over 300 påmeldte. Takk for at du var en av de som løp enten maraton eller halvmaraton hos oss denne dagen!

Det ble en flott løpsdag i godt løpevær, god stemning og et vel gjennomført arrangement. Vi var på forhånd spente på hvordan løperne ville ta det å løpe 8 runder i samme løype, men tilbakemeldingene var utelukkende positive – noe vi var glade for å høre.

Vi i KnarvikMila og FIL AKS-77 anser oss for å være en arrangør som leverer høy kvalitet på løpene og de andre arrangementene våre. Vi har derfor søkt om og blitt en World Ranking Competition i World Athletics, vi har høyeste sertifisering Gullstempel i NFIF Kvalitetsstempelordning og vi er et Kvalitetsløp i Kondis. Disse krediteringene setter større krav til oss som arrangør. Et av kriteriene er en godkjent AIMS-måling kl. A/B. Målingen ble gjennomført i april 2023 og har gitt oss både en nasjonal og internasjonal godkjent løypemåling.

Etter gjennomført Knarvik Maraton fikk vi mandag 24. juni en epost som skapte noe usikkerhet rundt vendepunktet på gangveien mot Gjervik. Lengden på løypen vår bestemmes av dette vendepunktet. Gjennom årene har løypen vært endret og vendepunktet har vært justert flere ganger. Løypemålingen fra april 2023 definerte et vendepunkt som gir oss en sløyfe på 5274,4 m, en distanse som gir maraton etter 8 runder og halvmaraton etter 4 runder.

Da det ble skapt tvil om vendepunktet, så vi derfor behov for å få avklart denne usikkerheten sammen med løypemåler. Gjennomgang i løypen ble bestilt tirsdag 25. og gjennomført torsdag 27. juni.

Konklusjonen på gjennomgangen er at Knarvik Maraton 2024 har vært gjennomført i en for kort løype. Hvordan kunne dette skje?

Da vi rigget løypen foran løpene ble vi påvirket av tidligere merking i asfalten og selv med nøye gjennomgang av løypemålingsrapporten, er vi flere som i samråd setter vendepunktet på feil sted. Halvmaraton i september 2023 ble gjennomført med det korrekte vendepunktet, men denne gangen setter vi vendepunktet på en tidligere oppmerking.

Gjennomgang og måling med løypemåler konkluderer at løypen pr. runde er 110 m kortere pr. runde enn det den skulle vært. På maraton utgjør dette 880 m og på halvmaraton 440 m.

NFIF ble varslet om avviket så snart gjennomgang med måler var gjennomført. Dette spesielt med tanke på konsekvenser for NM maraton. Avviket får ingen konsekvenser for rekkefølgen og resultatlisten i NM maraton eller rekkefølgen på halvmaraton, siden alle har løpt like langt.

I samråd med NFIF har vi kommet frem til at vi i resultatlistene reduserer distansen på løpene til 41,3 km og 20,7 km. Tidene som ble oppnådd blir dermed stående, men distansen er ikke maraton eller halvmaraton.

Grunnet gjennomføring av NM Friidrett i Sandes denne helgen, har det tatt noe tid å samkjøre informasjonen fra oss og NFIF rundt denne saken og det har derfor gått noen dager ekstra før den kunne sendes ut til dere.

Vi i KnarvikMila og FIL AKS-77 er svært lei oss for feilen som har oppstått!

Vi presiserer at dette ikke er en feil løypemåling, men en menneskelig arrangørfeil, der vi setter vendepunktet på feil sted. En feil KnarvikMila og FIL AKS-77 som arrangør og jeg som leder tar fullt ansvar for!

Selv så mye vi skulle ønske det, får vi dessverre ikke gjort noe med dette i ettertid. Det er bare å legge seg helt flat og beklage til alle dere som nå får ødelagt en flott løpsopplevelse, et godt resultat og kanskje en ny personlig rekord av dette. Beklager!

Vi vet det ikke vil hjelpe stort, men som et lite plaster på såret vil vi tilby alle som deltok på Knarvik Maraton 2024 gratis deltakelse på Knarvik Maraton 2025 med NM halvmaraton og NM 5km. Dere vil få tilsendt en egen kode når påmeldingen åpner.

Hvis det er spørsmål rundt dette, kontakt meg gjerne på mobil 97757909 eller på epost ronny@knarvikmila.no.

 

 Med vennlig hilsen

Ronny Borgen Hansen

Daglig leder

KnarvikMila

 

Knarvikmila Admin